עני המהפך בחררה בתיווך

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול, פנינו למתווך מסויים ע"מ לסייע לנו במכירת נכס שלנו, וכבר נקבע זמן שהוא ילך לראות את הדירה, אך לא חתמנו איתו בלעדיות ולא שום חוזה, משיקולי נוחות שלנו אנו שוקלים לעבור לעבוד עם מתווך אחר שאותו אנו יותר מכירים, ומסיבות שונות לא פנינו אליו מתחילה (לא שיש איזו בעיה אם המתווך הראשון), השאלה היא האם המידה ואנו רוצים להחליף מתווך, יש בזה חשש של "מחוסר אמנה" או של "עני המהפך בחררה"?

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד שלא חתמתם בלעדיות למתווך מותר לכם לתת את הדירה לכמה וכמה מתווכים, והמתווך שיצליח להביא קונה הוא יהיה זכאי בתשלום של דמי תיווך. התקשרות עם מתווך אחד לא אוסרת להתקשר עם מתווך נוסף, ולכן לא שייך בזה דין עני המהפך.

בהצלחה.