מעלת החזרה על לימוד תורה

שאלה:

שלום,
הבנתי שבכל חזרה מבינים את הלימוד בצורה יותר עמוקה ואפילו שונה.
אז בחזרה ה-10 אבין דברים שבכלל לא הבנתי בחזרה הראשונה.
בחזרה ה-30 מה שהבנתי בפעם הראשונה ייראה לי מצחיק.
בחזרה ה-50 אבין שמה שהבנתי בחזרה ה-30 היה ממש לא נכון.
בחזרה ה-70 אבין שהבנתי הכל לא נכון ושבכלל צריך להבין בצורה אחרת.
וכן הלאה וכן הלאה.
אז איך אפשר ללמוד מתוך ידיעה שמה שאני מבין עכשיו לעולם לא יהיה נכון ומדוייק כי בכל חזרה (וקל וחומר אחרי כל כמה עשרות חזרות) הכל ייראה אחרת ואין לזה בעצם סוף כי בחזרה ה-200 החזרה ה-100 תראה בכלל לא נכונה וכו' וכו'?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר הנחה כזו והיא בודאי לא מדוייקת. עיקר המעלה של החזרות המרובות זהו הזכרון. אכן בודאי בחזרות הראשונות ההבנה מתחדדת מאוד ומשנה את התמונה בלי ספק. כמו כן נכון שיכול מאוד לקרות שפתאום באיזו שהיא חזרה מאוחרת מתחדדות לפעמים עוד נקודות או פתאום מתעוררת קושיא שלא חשבת עליה קודם לכן.

תצליח מאוד!