מספיק שיש עירוב עירוני??

שאלה:

שיתוף מבואות,

הכוונה,

שלמרות שיש, למשל, שערים סביב העיר וכל העיר זה רה"י,

אז עדיין מי שמוציא מהבית לרחוב, הוא איסור דרבנן , ולכן יש את שיתופי מבואות?

ומהבית לחדר מדרגות יש את עירובי חצירות?

תשובה:

אם יש עירוב כללי לעיר הכולל גם עירוב חצרות אין צורך בשום דבר נוסף. כמובן במדיה והוא מפוקח כהלכה וניתן לסמוך עליו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. העירובי חצרות או שיתופי מבואות, זה ענין נוסף, שנעשה גם בכלל העיר, מלבד ההיקף של כל העיר, צריך שיהיה פת משותפת לכל בני העיר באחד הבתים, זה כמובן נעשה על ידי הרב המבצע את העירוב הכללי. אנשים שחוששים לסמוך על העירוב הכללי אבל כן רוצים למשל לטלטל בחדר המדרגות שלהם בבנין המשותף, עושים עירוב חצרות כזה עם לחם עבור כל השכנים, ואז כביכול יש להם עירוב לתוך הבנין עצמו.