טלטול מיכל האשפה ביו"ט לצורך פינויו על ידי העירייה

שאלה:

שלום רב,
במקום מגוריי אני צריך להוציא את עגלת האשפה לרחוב בכדי שהמשאית אשפה תרוקן את האשפה אחרת האשפה תישאר (שבועיים נוספים).
יום האיסוף הקבוע השנה יוצא ביו"ט של פסח. האם מותר לי להוציא את האשפה לרחוב ביו"ט? מדובר כמובן מחוץ לישראל ובפועלים שאינם יהודים.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהאשפה היא מוקצה, ואין כאן היתר של גרף של רעי, כיון שכרגע ובמקום שזה נמצא זה אינו בהכרח מפריע, אין היתר להוציא בגלל ההפסד שאחר כך לא יבואו. אלא יש לבקש משכן גוי לפני החג שיעשה זאת עבורך, אפילו תמורת תשלום קטן.

מה שחשוב לציין, שכיון ששבועיים לפני החג הם לא מפנים את האשפה, ואני מבין המיכל הזה הוא רכוש שלך, נמצא שאם נמצא בו חמץ הראוי לאכילה הרי שהוא עדיין ברשותך וכבר נכנס החג, לכן יש להקפיד שלא לזרוק שם חמץ הראוי למאכל כלב, יש לפגום אותו לגמרי קודם הזריקה באם בכלל זורקים.

כאשר זורקים לאשפה ציבורית יש בזה משמעות של הפקר וביטול, אבל כאן זה שלך וברשותך, זה קצת יותר בעייתי.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מזון הראוי לבעלי חיים מפקיע שם מוקצה רק למי שיש לו בעלי חיים שמזונותיהם עליו או שהוא רגיל ועשוי לתת לשכנו שיש לו בעלי חיים כאלו, ולא לנו העירוניים.