הכנת מאכלים לבני משפחה חילונים שאינם מברכים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אמא שלי לפעמים מבקשת ממני להכין ארוחה למשפחה והם חילוניים, אני יודעת שלפי ילקוט יוסף אפשר להביא כוס מים לאחד ההורים החילוניים אם ביקשו ואין חשש לעניין אם יברכו או לא אבל כאן מדובר בכל המשפחה ולא רק ההורים מה צריך לעשות אשמח למקור שאדע שיש לי על מה לסמוך .
תודה רבה.

תשובה:

אין הבדל. הרעיון הכללי הוא שכשאר ההימנעות מלהגיש את המאכל תגרום או עלולה לגרום לאיבה למריבות לכעסים ולחוסר כבוד בבית, זה מותר, כי אם לא נגיש להם נכשיל אותם בעבירות אחרות של שנאה לדת ולדתיים.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת שלמה ח"א סי' לה, וכדבריו בשו"ת שבט הלוי ח"ד סי' יז ובח"ב סי' קלח, וע"ע שו"ת שבט הקהתי ח"ד סי' שכט.