גילויי חיבה בין האבא לבתו

שאלה:

האם מותר לאבא לנשק את בתו אפילו כשהיא כבר קצת מתבגרת – ועד איזה גיל מותר ?

תשובה:

מותר לאב לנשק את בתו גם כשהיא בוגרת.

מקורות:

רמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה ו

המחבק אחת מן העריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהן או שנשק לאחת מהן כגון אחותו הגדולה ואחות אמו וכיוצא בהן אף על פי שאין שם תאוה ולא הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר אסור הוא ומעשה טפשים הוא, שאין קריבין לערוה כלל בין גדולה בין קטנה חוץ מהאם לבנה והאב לבתו.

שולחן ערוך אבן העזר הלכות אישות סימן כא סעיף ז.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. "ש..אין לבו של אדם נוקפו עליהן" למעט אם ליבו נוקפו בבתו או אמו? או שהרמב"ם קובע שאי אפשר שיהיה דבר כזה אחרי שאנשי כנה"ג ביטלו יצרא דקרובות
    ואז אם באמת יהיה אב לא מאוזן שנמשך אחר בתו ואינו ברור לו אם מיקרי דרך תאות ביאה או לא, מה יהיה הדין ביחוד אפילו. יש ב"ח אבה"ע ס’ כא שהתייחס ואסר חיבוק ונישוק בכי האי גונא אבל האם זה פסק שמחייב כמו פסק של שולחן ערוך?

  2. לענין ייחוד לא משענו למי שאסר, רק לגבי חיבוק ונישוק כדבריך מדברי הב"ח הידועים וראה בהרחבה באוצר הפוסקים שם.