לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכת אשר יצר לאחר התרוקנות חלקית

שאלה:

עקב בעיה רפואית ממושכת בשלפוחית השתן, אני לא מגיע להתרוקנות מלאה לאחר היציאה מהשירותים, אלא רק להתרוקנות חלקית, כך שאני תמיד מרגיש צורך ללכת שוב לשירותים, אלא שמדובר בתחושה פחות דוחקת מהתחושה שגורמת לי להחליט ללכת לשירותים. במצב זה, האם אני יכול לברך את ברכת אשר יצר? עד עתה, חשבתי שהדבר לא אפשרי, לאור דברי המשנה ברורה כי ניתן לברך אשר יצר רק כל עוד לא מרגישים שוב צורך להתפנות, ומזה מספר חודשים שאני מברך אשר יצר בלא שם ומלכות.

תשובה:

שלום וברכה

בעיני נראה ברור שעליך לברך ומלכות, כיון שזה המקסימום שאתה יכול להגיע אליו כרגע וזו ההנאה שאתה יכול לקבל.  הרעיון שעומד מאחורי דברי המשנה ברורה, הוא שכאשר אדם שוב זקוק לשירותים זה נחשב כמו שעבר שיעור עיכול לאחר אכילה וכבר הפסיד ברכתו, במקרה שלך לא קיימת סברא זו.

רפואה שלמה במהרה!