ביטול תוכנית מחייב בתשלום

שאלה:

במסגרת עבודתי כרכזת פעילות בסמינר הזמנתי מפעילה לתוכנית (ללא חוזה כתוב)
כרגע המנהלת שלי החליטה שהתוכנית לא מתאימה לנו ואני נאלצת לבטל
המפעילה טוענת שהיא סופגת הפסד כי היא לא קבלה הזמנות אחרות בגלל ההזמנה שלנו ומדובר בתאריך מבוקש.
היא בקשה שאני אשאל רב האם עלי לפצות אותה ולשלם על הביטול וכמה?
(אין לה מדיניות מסודרת בנושא)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם קבעו איתה תאריך, ובגלל זה היא ביטלה הזמנות אחרות, לפי הלכה יש לשלם לה תשלום כפועל בטל על הביטול, [תשלום של פועל בטל כיום זה כמעט תשלום מלא שהיו צריכים לשלם על העבודה]. אבל היא צריכה להביא הוכחה שאכן הייתה לה הזמנה שביטלה בגלל ההזמנה הנוכחית. אם אין לה הוכחה היא לא יכולה לדרוש פיצוי כספי.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע ריש סימן שלג מבואר ששכר פועל והפועל התחיל במלאכתו, או שהפועל לא התחיל במלאכתו אבל הפסיד עבודה במקום אחר בגלל ההזמנה הזו, יש לשלם לו כפועל בטל. פועל בטל כיום זה כמעט תשלום מלא.