אכילת בשר בפורים

שאלה:

שלום וברכה,
האם חייב או מצוה או רשות לאכול בשר בסעודת פורים? והאם מי שלא אוהב בשר צריך לדחוק עצמו כדי לאכול בשר או לא? ומה הדין במי שהוא צמחוני?
ראיתי את דברי הרמב"ם בהלכות מגילה פ"ב הט"ו. ואת דברי מרן השו"ע בסימן תרצ"ו ס"ז. ואת דברי היעב"ץ במו"ק והפמ"ג באשל אברהם סימן תרצ"ו ס"ק טו: שאין סעודת פורים בלי בשר.
ובכל זאת אני שואל: האם מי שאכל סעודת פורים בלי בשר יצא ידי חובתו או לא?
בברכה,
ויקטור חי בוחניק.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית לא מדוייק לומר שמי שלא אכל בשר לא יצא ידי חובת סעודת פורים, ובודאי מי שזה לא עונג לו והוא לא נהנה מאכילת בשר כלל או שהוא צמחוני – פטור מכך. וכתבתי לך זאת עם מקורות בתגובות כאן.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    לא ראיתי שם מקורות על כך שבדיעבד אם לא אכל בשר יצא ידי חובתו. אולי זה פשוט סברא פשוטה שלא צריך מקורות?