תפילין שנפסלה בהן פרשיה אחת

שאלה:

שלום רב, לקחתי את התפילין שלי לבדיקה ונאמר לי שהלך הפרשייה הראשונה בתפילין.
רציתי לדעת על איזה פרשייה מדובר ומה זה אומר?

תשובה:

שלום וברכה

בתוך התפילין יש לנו ארבעה קלפים עם ארבע פרשיות, כאשר הראשונה שבהם היא פרשת קדש לי ואני מבין שהיא פסולה. הנקודה היא שכפי שהביא הרמ"א בתחילת סימן ל"ב, חובה לכתוב את הפרשיות לפי סדר כתיבתן בתורה, כלומר, לא די לכתוב עכשיו רק פרשיה זו לבד אלא צריך לרכוש פרשיות חדשות.

בשורות טובות ובהצלחה