לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

התנהלות עם הילדים בליל הסדר

שאלה:

מובא שמחלקים אגוזים לילדים שלא ישנו.
האם משחקים קטנים כמו מחזיקי מפתחות למיניהם מתאימים למטרה הנ"ל? או שיכולים להסיח את דעתם ויש לתת רק מאכלים?

תשובה:

שלום וברכה

כל אחד מכיר את הילד שלו מה יעבוד הכי טוב…

אני ממליץ מאוד, ככל שמדובר בילדים קטנים, על ספר קומיקס בשם אלישמע ואפרים יוצאים ממצרים של מרדכי חלמיש, הציורים מיוחדים, וכל הסיפור מיוסד על מדרשי חז"ל, הילדים מרותקים ומקיימים כך בקלות ספור יציאת מצרים על הקטנים. כמובן כל משפחה לפי הגיל שלה, ואפשר לשמור את זה רק לליל הסדר, שהילדים לא יכירו.

כמובן יש עצות נוספות, ובאופן כללי, ככל שהאבא משקיע יותר בהכנה של הלילה הזה כך זה יותר מצליח.

ועוד יש לזכור, שעם ילדים שום דבר לא צפוי, ולפעמים זה גם פחות מצליח, וזה בסדר… העיקר להיות שמחים.

העיקר הוא החוויה שנחרטת לילדים מהחגיגיות של הלילה, מהיותו נורא עוד, מהשמחה במצוות, מהחידוש בכל דבר בכלים בבגדים ביין בשינה המאוחרת בגניבת האפיקומן, שהלילה הזה יחרט להם כחוויה משפחתית מרוממת, אבל לא פחות מכך שמחה וקרובה.

חשוב שיהיו מנגינות מיוחדות שהילדים מזהים אותן כ"שלנו" ועוד ועוד הווי משפחתי קרוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רכשנו את הספר אלישמע וחיים יוצאים ממצרים וזה אכן ספר מדהים רק שבאמת צריך לשמור אותו מהילדים גם שלא יהיה חמץ וגם שיהיו מרותקים בליל הסדר…