אלמנה מסולקת דמים

שאלה:

אלמנה מסולקת דמים שנים רבות ואינה בטוחה שטבלה ונבעלה מרצונה. מה דינה ודין בועלה.
כמו כן שנבעלה מרצונה לאחר ספירת נקיים וטבילה מה דינה ודין בועלה

תשובה:

שלום וברכה

אם לא טבלה דינה כנדה ולא משנה כמה שנים היא מסולקת דמים, וממילא מדובר בעוון שעונשו כרת, והוא עוון חמור מאוד. אבל חובה להסביר לה שגם אם טבלה הוא איסור לאו דאורייתא, כמו אכילת חזיר, ולכן יש לדבר איתם הרבה לעודד ולדרבן להמנע מאיסור חמור זה, ולא לקיים כל קשר קרוב עם גבר שלא במסגרת נישואין.

בשורות טובות.