שאלה:
לכבוד הרב,
אני (ספרדי) נוהג לחמם על הפלטה לחם על נייר אפייה.
כל מוצ"ש מנקים את הפלטה משאריות אוכל.
אם אכלתי לחם שהיה על הפלטה עם מאכל פרווה, האם אפשר לאכול חלבי (השאלה היא בגלל שהנייר אפייה מאוד דק, האם הלחם בולע טעם הבקר שאולי נדבק בו – כאשר נשפך באיזה שהם פעמים וכו')?
הערה – אציין שלפעמים קורה שנופל קצת רוטב/בשר על הפלטה, אך כפי שאמרתי נוהגים לנקות במוצ"ש, והכוונה בחימום הלחם על מקום ניטרלי ונקי בפלטה.
תודה
תשובה:
בכל מקרה, גם אם היתה איזו טיפת בשר שנבלעה בלחם הזה, אין צורך להמתין שש שעות, כיון שלא היתה כאן כוונה לטעימת בשר. ובמקרה שלך גם אין לחשוש שכך היה.
מקורות:
ראה ש"ך יו"ד סי' פט ס"ק יט.