מתנות לאביונים באתר דין

שאלה:

שלום
רציתי לדעת בבקשה איך אני יכולה לקיים את מצוות מתנות לאביונים ומתי צריך לקיים אותה ?
האם אפשר גם לעשות את זה דרך דף תרומות של ישיבות כמו "נהר שלום" או כיסא רחמים"
תודה רבה, אשמח לעזרה!

תשובה:

שלום וברכה

תרומה לישיבה אינה נחשבת מתנות לאביונים, יש לתת לעניים דוקא ביום הפורים, ודוקא לשני אביונים. יש אירגונים שונים שעושים זאת על ידי תרומה און ליין, כאשר הרבנים יקחו את הסכום שתרמת ויתמנו אותו לעניין ביום הפורים, וגם אנחנו כאן באתר עושים זאת, שימי לב, דוקא בלינק הזה ולא במקום הרגיל של תרומה לאתר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שוב שלום כבוד הרב
    האם כבר עכשיו אפשר לתרום או חייבים ביום פורים עצמו?
    ואם כן צריך לתרום בי"ד או ט"ו ? ועד איזה שעה?

    תודה מראש!

  2. אפשר לתרום עכשיו, ובזה אתם בעצם עושים את רבני האתר כשלוחים עבורכם לתת את הכסף לעניים בפורים. תציינו אם אתם בני י"ד או בני ט"ו כדי שהרבנים ידעו מתי ולמי לתת.

  3. בירושלים פורים הוא בט"ו באדר, בשאר מקומות בארץ בי"ד באדר, הרבנים צריכים לדעת מנין את כדי לתת בזמן המיועד.