מודולון

שאלה:

שלום!
לביתי יש מחלת הקרון (מחלת מעיים).
נתנו לה לשתות במשך 6 שבועות למודולון.
אין על האבקה כשרות כלל.
הם טוענים שאיזי דרינק (הכשר למהדרין) ללא תועלת למחלה.
האם מותר לה לשתות את המודולון?
האם יש הבדל אם מערבבים עם זה תות ובננה לטעם.
תודה!

תשובה:

אפשר לקחת, כיון שלא ברור לי מאה אחוז הכשרות, נראה לי שעדיף שלא לערבב בדבר טעים.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרב לא הבנתי מה זה משנה אם היא תערבב אם משהו טעים כשר?
    אם התרופה אסורה אז אסור גם ככה, מה המקור אין עניין לסבול ועוד מי שחולה במחלה הנוראה צריך לדאוג לו יותר

  2. הרעיון הוא שיש הבדל בין אכילת דבר טעים, שזו אכילה כדרך וכפי הרגילות ואז אם זה לא כשר, יש בכך איסור, לבין אכילה שלא כדרך, כמו בליעת תרופה או אכילת דבר מר, שזה נחשב אכילה רק מדרבנן, ולכן לצורך חולה מותר.

  3. במקרה שלה מודולו גם עם מערבבים אותו עם מיץ הוא לא טעים זה רק בכדי שיהיה אפשר לבלוע את המשקה ולא להקיא אותו בזמנו ביררתי על המשקה ואמרו שיש לו איזה כשרות מינימלית אבל זה חלה עכום