לתפוס מכספי ירושה עבור חוב שהלווה לא משלם

שאלה:

שלום כבוד הרב

ראובן הלווה סכום כסף לאחיו אך הוא מתנהג היום כאילו שכח.
הם עומדים לקבל את הירושה וראובן יכול לחסום את הסכום המגיע לאחיו ולקחת אותו לעצמו למרות שהסכום נמוך ממה שהיה חייב לו בהתחלה.

האם ביודעו שראובן לא רוצה להביאו לפני בית הדין כדי לכפות עליו לשלם וליצור לו בעיות, ביודעו שהוא יודע בוודאות שאחיו אין לו מספיק כסף כדי להחזיר לו, האם ראובן יכול לקחת את הכסף בדרך זו?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להשאיר את הכסף לעצמך כדי לפרוע את החוב של ההלוואה שהלווה לא משלם. ואם הלווה – האח יטען טענות נגדיות, יש לפנות לבית דין לדון על דבר החוב, ולא לתת את הכסף לפני דיון בבית דין.

בהצלחה.