לתת את הדג לחתולה?

שאלה:

שלום. השאלה היא כזאת -תפסתי דג לא גדול, די קטן. חשבתי שאין צורך לבשל את הדג כי אין עליו הרבה בשר. האם טוב שאתן אותה לחתולה או מן ההכרח שאבשלום אותי ואומר עליו ברכת שהכל שהרי הברכה מעחה את הדג מחי למדבר ושצדיקים מתגלגלים בדגים. ואם אתן הדג לחתולה, לא יתעלה הדג מחי למדבר.

תשובה:

שלום וברכה

על זה אמרו חכמים במופלא ממך אל תדרוש… אנחנו לא צריכים לחשוב מי מתגלגל ואיפה, אם תתן אותו לחתולה יתברר שאין בו נשמת שום צדיק… את התיקונים בורא עולם מסדר…

שבת שלום, ו… בתיאבון.