תשמיש והרחקות בצומות שאינם תשעה באב

שאלה:

שלום לרב ותודה ,
כתב בדרכי טהרה לרב אליהו, מותר לשמש בצומות יז תמוז תענית אסתר צום גגדליה וי' בטבת , ובעל נפש יחמיר בהם כמו בתשעה באב

2 שאלות
מה הגדרת בעל נפש בעניין הזה?

והאם לא ישנו באותה מיטה ולא יעביר חפץ מיד ליד ביום זה כבתשעה באב. , לבעלי נפש בלבד כמובן.?

מעניין שאו שמותר לשמש או שלא ישנו יחד בכלל, בעלי נפש .

תשובה:

שלום וברכה,

בעל נפש זה לא דבר שניתן להגדרה הלכתית, אלא הכוונה שיש בזה ענין וראוי להדר בזה, ומי שמרגיש שזה מתאים לו, שידע שאכן זו הנהגה נכונה וראויה.

אין הרחקות, רק מניעת תשמיש.