תהליך חזרה בתשובה – זמן

שאלה:

שלום הרב,
וחודש אדר שמח.

כמה זמן אחרי החלטה של להיות בעל תשובה, בממוצע, אדם מתחיל להרגיש שהוא בכיוון הנכון מבחינת התפתחות והפיכה לאדם דתי?

שלוש שנים בערך שאני מתהליך, ואני לומד לעתים קצת ולעתים יותר וממש נמצא בעמל נפשי בעולם באמוני, וממש חפץ להתפתח.

אך מרגיש שאני דורך במקום, חוזר חזרה, מתקדם וקופא. רצוא ושוב כזה.
כמובן ש"זמן" זה אינדיבידואלי, אדם אחד בעל השגה יכול לדעת ולקיים את כל ההלכות המעשיות תוך שנה ואחר רק אחר עשור יסיים אפילו את הקיצור שו"ע או כרך אחד או שניים של מ"ב.

אך באופן כללי אני חפץ לדעת, 3 שנים אל תוך העולם האמוני מהמקום החילוני שבאתי ממנו – היכן אני אמור לעמוד? באיזה מדרגה?

האם אני "בסדר" לדעתך? האם אני ב"קצב" הראוי?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה ידידי

ננסה למקד את שאלתך: אם אני מבין נכון ומתוך ההיכרות עם שאלותיך, אתה שומר תורה ומצוות ככל שאתה יודע ומתקדם כל הזמן. מתפלל שלוש תפילות במנין שבת וכשרות וכו', אז נכון, לומדים כל הזמן, גם התחושות הם לא כל יום ותו דבר, ככל שמתרגלים יותר בקיום המצוות החידוש פג ועמו התחושות צריכות הרבה יותר חיזוק, זה טבעו של עולם.

ולכן, אתה במקום מצויין! אני אומר לך וחוזר ואומר, אתה מידי לחוץ מלהספיק, העיקר זה העקביות! כל יום אתה לומד עוד משהו ויודע עוד משהו, וזה נפלא!

הכל מצויין, בלי לחץ, רק לנסות ולשאוף להתקדם בשמחה ובנעימות.

ברכה והצלחה, ירבו כמותך בישראל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני חושב שחשוב להוסיף, שכדאי מאד שיהי במסגרת בעלי תשובה שיחזקו אותו וככה גם לא ידרוך במקום וגם יתבהר לו שהוא בדרך הנכונה