קרבנות לפני מנחה

שאלה:

שלום עליכם
רצו להתפלל מנחה גדולה
אמרו קרבנות וכו והגיעו לאשרי
בסוף לא היה מניין .
כשמתפלל מניין במנחה קטנה אח"כ(אחרי כמה שעות) המניין האם צריך לחזור על קורבנות שוב ?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שמנהג אמירת הקרבנות הוא חלק מנוסח התפילה, ומשום שתפילת המנחה היא כנגד קרבן התמיד, כך שאם לבסוף לא התפלל יש לומר שוב קרבנות קודם מנחה.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אצל מנין אשכנזים לא אומרים קדיש אחרי הקרבנות (ולא כמו אצל הספרדים שכן אומרים).ולכאורה הטעם,מכיון שהקורבנות במנחה (שלא כמו בשחרית -,ובשחרית אכן יש סדר מעולם העשיה ליצירה-לבריאה עד שבשמו"ע מגיעים לאצילות,משאי"כ במנחה) לכאורה לא מנוסח התפילה ממש,אלא שהרמ"א כתב המנהג לאומרם,וכידוע שאמירתם עוזר שהתפילת שמו"ע אח"כ יותר מתקבלת.