סיפאפ בשבת

שאלה:

אבקש לשאול לגבי מכשיר סיפאפ, מדגם שלא ראיתי שיש עליו אישור כלשהו לשימוש בשבת.
ניתן להפעיל אותו מערב שבת על ידי שעון שבת, והוא פועל ברציפות כל הזמן (כלומר, הוא לא מופעל על ידי הצמדת המסכה לפנים).
יש בו כרטיס זיכרון, שאותו אפשר להוציא לפני שבת.
הבעיה שנותרת היא, השינויים בלחץ האוויר שנוצרים באופן אוטומטי על ידי המכשיר, לפי הנשימות, דהיינו שהנשימות של המשתמש גורמות להגברת זרם החשמל ולשינוי בעוצמת הפעילות של המכשיר.
שאלתי – האם זו בעיה מבחינה הלכתית?
ואם זו בעיה – עד כמה חומרתה, והאם במקרה שהמכשיר הזה הוא האופציה היחידה יש מקום להקל.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר אישית מכשירים אלו, פניתי לרב המשיב בענינים אלו במכון הטכנולוגי להלכה, והשיב לי שככל שמדובר בצער גדול, והכל אמור רק בהגברת והחלשת זרם, יש להקל. לאור הגדרה זו אני כן ממליץ לנסות להשקיע קצת ולרכוש מכשיר בעל התקן שבת, תוכל להתייעץ איתם ישירות לגבי מכשירים כאלו, הם פירסמו בענין מקיף בעלון אספקלריא כסלו תש"פ, תוכל להורידו באתר שלהם.