מיני בר שבת בכשרות מהודרת

שאלה:

האם אפשר לסמוך על מיניבר בהכשר
א, צומת
ב, הרב הלפרין

תשובה:

שלום וברכה

למיטב ידיעתי אין מיניבר מהדרין של מכון צומת, אלא שהם מתקינים התקן שבת לצרכנים שמביאים אליהם את המכשיר, ואם אני מבין נכון ההתקן שלהם מאפשר רק מים קרים ולא חמים. מתקן הגלשיה שלהם הקיים בעיקר במוסדות, יש בו שאלה הלכתית של שהייה בשבת, ויש נדון גם על עצם שתיית המים ששהו בו מטעם זה.

המכון הטכנולוגי להלכה נותנים הכשר על כמה מיניברים שיש להם התקן שלהם, וזהו אכן מכון מוסמך מאוד וידוע, המכשירים המפורסמים ביניהם הם נועם 1-2 מבית אפיקים [מומלץ טכנית נועם 2 שעובר למצב שבת ללא מגע יד אדם] וספיריט שבת, אינני יודע אם יש הבדל הלכתי בהידור בין שתי החברות הללו, כדאי לשאול באתר של המכון הטכנולוגי שאלה זו.

הרוצים להחמיר שלא להכנס לחששות של בורר בנושא של אוסמוזה הפוכה, בעצם לא יכולים להשתמש בשום מיניבר בשבת, ויבקשו להתקין צינור עוקף מיניבר שממנו ישתמשו בשבת.

הצטרף לדיון

תגובה 1