להציץ בחשבון אשראי של אדם אחר

שאלה:

שלום,
אני גר עם שותפים. יש שותף אחד מאד בעייתי בהרבה תחומים וגם בענייני כספים (זה התגלה רק אחרי שנכנס לדירה). היום ראיתי שהוא קיבל בדואר את הטופס החודשי מחברת האשראי. האם אני יכול "להציץ" בטופס ולקבל קצת מושג על המצב הכלכלי שלו או שלא?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אין היתר להציץ בדברים פרטיים של אחרים שמקפידים שלא יציצו להם. העובדה שהשותף אדם בעייתי לא מתיר להציץ לו בדברים אישיים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    אולי לא הייתי ברור. השותף הזה גונב על ימין ועל שמאל (והוא חושב שלא שמים לב לזה). והוא עשה לי דבר במרמה שעלה לי כ-1000 שקל. זה אדם נוכל, שקרן ומסוכן מאד (וכאמור, כל זה נודע לי רק אחרי שהוא נכנס, כי לפני שהוא נכנס הוא עשה רושם של "אדם מקסים" כמו הרבה נוכלים שנראים "נפלא" עד שמגלים מי הם באמת).