הגשת מאכל לחילוני

שאלה:

האם מותר לי להביא לחילוני שלא שומר כשרות משהו חלבי ויש מצב שהוא יאכל את זה אחרי בשר בעצם איפה ההגדרה של לפני עיוור האם רק שאני בטוח שהוא יאכל אחרי בשר ?

תשובה:

כיון שהדבר במהותו אינו אסור וכל הנדון הוא רק איך וא ישתמש בו, לא מוטל עליך לחשוש שישתמש בו אחרי בשר. באותה מידה יאסר עליך למכור לו עט שמא יכתוב בשבת וכו', ואין לדבר סוף. אמנם אסור להגיש לאדםן חילוני דבר מאכל אלא אם כן יש חשש שיבוא לידי איבה, כיון שהוא אוכל בלא ברכה וזה כבר יותר ישיר כיון שתמיד כך הוא אוכל.