לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה תוקפו של ההסכם?

שאלה:

מה מעמד של הסכם כמה שורות כדלהלן :
טז תמוז פב
הסכם בין לבין … דירה בבניין חדש שיבנה…
במעמד זה התקבל צק עס 50 אלף לפקודת הרב… הצדדים הסכימו על תנאי החוזה ותנאי תשלום בע"פ.
תוך 10 ימים מיום חתימת הסכם זה יגיעו להסכמה על כל פרטי החוזה לרבות תנאים מסחריים. וכו אצל עו"ד במידה והסכימו על התנאים יחתם חוזה עד יא אב . וכו
ברור לצדדים כי במידה והצדדים לא יסכימו על תנאי החוזה או אחד מתנאי החוזה לפרטיו תוך 10 ימים יוחזר הצק במלואו ויבוטל הסכם זה ואין שום התחיבות טענות תביעות לאף צד מהצדדים.
נכון לרגע זה לא נחתם חוזה עדין עקב דחיה של הקבלן שממתין לכמה דברים נוספים שמעכב לו את החתימה.
השאלה
1 מה תוקף הסכם זה
2 אם הכל בתוקף מה לגבי מדדים האם הקבלן יכול לדרוש מדד מתאריך הסכם זה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם העיכוב של הקבלן היה מוצדק – שלא הייתה באפשרותו לחתום על חוזה שלא בסיבתו, ההסכם בטל כיון שפג תוקף ההסכם, וממילא יכול הקבלן לחדש את מחיר הדירה.

בהצלחה.

מקורות:

התנאי בחוזה היה שיחתמו עד תאריך מסוים, ואם לא ישוו בתנאים החוזה בטל. במקרה הנ"ל הקבלן לא היה יכול לחתום על חוזה מכירה ולכן לא נחשב שהיפר את החוזה, וכיון שעבר הזמן של החוזה אינו חייב לחתום.