גיור לחומרא לבת גוי

שאלה:

האם בת של יהודיה וגוי מומלץ לה לעבור גיור לחומרא או שזה חומרא יתרה?

תשובה:

שלום רב,

לא. נכון שיש שיטות כאלה ראה בחמדת שלמה סי' ב'. אבל המציאות הזו לדאוונינו די שכיחה היום ולא שמענו מעולם שכך עושים, לכן לא צריכים להטריד את הבחורה הזו בעניין זה..בפרט שגם השיטות הללו אינם טוענים שכל עוד שלא תעשה גיור היא גויה. ברור שהיא יהודיה, אלא שלשיתם צריך גם גיור בכה"ג.