ברית מילה לתינוק בפונדקאות

שאלה:

כבוד הרב שלום רב,
בלי נדר יוולד לי בן זכר ביולי הקרוב אי״ה.
שאלה באם התינוק גוי האם ברית מילה שתבוצע בסיעתא דשמיא בישראל לאחר כחודש בערך יהווה סבל לתינוק? האם מותר לדחות זאת חודש? האם המוהל יברך את התינוק? או שבגלל שהאם לא יהודיה יחתוך וזהו? אשמח לתשובה כבודו.

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי למה כוונתך שהברית ייעשה לאחר חודש? אני מבין שמדובר על פונדקאות כאשר הביצית שייכת לך והפונדקאית היא גויה. כלומר, במקרה כזה יש דיון בפוסקים האם הילד יהודי או לא, ולהלכה למעשה דנים אותו כספק, ומחמת הספק הוא חייב גיור. אבל כאשר יש ספק הכוונה היא שיש גם צד שהוא יהודי ואז ברור שחייבים למול אותו לשמונה ימים.

בכל אופן, המקרה שלך אינו הראשון ולא האחרון.. מה שעושים במקרה כזה הוא שהמוהל עצמו כבר מל אותו לשם מצווה ולשם גירות, ולכן הוא דואג לכך שהיו שם עוד שני אנשים שידעו שהוא מל לשם גיור מחמת הספק. ובערך בגיל שנתיים מטבילים אותו ובכך הוא מסיים את תהליך הגיור שלו. כדאי לפנות למכון פועה הם ידריכו אותך כיצד לעשות וכו'.