עריכת צוואה לטובת הבן זוג והילדים

שאלה:

מצאנו ברשת שטר ירושה עפ"י הלכה שמשביע את רצוננו אבל אין שם התייחסות למצב שבו אפרד ח"ו ראשון ואשתי תשאר כאן, שאז רצוננו שהרכוש המשותף יהיה שלה עד עת כו' שאז יעבור רכושנו ליורשים. איך אפשר לתקן זאת? האם אפשר להוסיף סעיף ומה לכתוב בו?

תשובה:

שלום וברכה,

בני זוג שרוצים לערוך צוואה הלכתית, ורצונם לתת לבן זוג ואח"כ לילדים, שני בני הזוג חותנים על צוואה שכל אחד מעביר את נכסיו לבן זוג, ואם הבן זוג ייפטר מהעולם לפניו הרי הוא מוריש את נכסיו לילדיו.

בהצלחה.