נסיעות שלא שולמו כשהמכשיר לא תקין

שאלה:

שלום כבוד הרב
רציתי לשאול בבקשה 2 שאלות לגבי תחבורה ציבורית
1. בשנה האחרונה יצא לי הרבה פעמים לנסוע באוטובוסים שאין בהם מכשיר לתיקוף רב קו או שהמכשיר לא תקין וכו' וממילא אין אפשרות לשלם בזמן הנסיעה
וכשפניתי לחברה, הם אמרו לי בערך ככה: שאני פטור (כנראה לפי הכללים של משרד התחבורה) , אבל החברה מבקשת שישלמו לה לאחר הנסיעה.
ורציתי לשאול האם צריך לשלם על כל הנסיעות האלו כדי להיות נקי כלפי שמים?

2.לפני מספר שנים הייתי נוסע בשני אוטובוסים שכאשר הייתי משלם בתחילת הנסיעה באוטובוס הראשון, ואחר כך הייתי עולה לאוטובוס השני המכשיר הראה שיש זכות מעבר ואין צורך לשלם שוב באוטובוס השני, וכך נסעתי הרבה פעמים עד שבאחת הנסיעות הנהג אמר לי שהמכשיר אינו מראה נכון ויש לשלם נסיעה נוספת באוטובוס השני, ולאחר שפניתי לחברה אמרו לי שהוא צודק ואין מעבר ועלי לשלם
השאלה האם אני חייב על כל הנסיעות שהיו לפני? אני לא זוכר כמה נסיעות עשיתי בכל חברה וכן לא יודע מה הכללים של משרד התחבורה במצב כזה.

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

1. לפי כללי משרד התחבורה אם המכשיר התיקוף לא פעל בזמן הנסיעה, הנוסע פטור מתשלום – גם לא בפעם אחרת. ולכן אתה לא צריך לשלם על הנסיעות שהמשכיר תיקוף לא פעל.

2. לא הבנתי את השאלה, אם המכשיר מראה שנותר זמן של מעבר, אז מתקפים ללא תשלום נוסף ומדוע שיצטרכו לשלם שוב בתוך הזמן של המעבר?.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מכיוון שהם טוענים שלמרות שהמכשיר הראה שיש זכות מעבר, בכל זאת, המכשיר לא הראה נכון כי באותו אזור אין מעבר
    (זה היה לפני כמה שנים שהיו אזורים בלי אפשרות של כרטיס מעבר)