נזק בחנות

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב!
רציתי לשאול אודות כך שהגעתי עם בני הקטן לקנות נעליים
מדדתי לו נעלים פשוטות בשביל שיחזיק לי כמה חודשים נתתי לילד לרוץ עם זה והוא רץ קפץ אף נפל בצורה שגרתית (כמו כל נפילה פשוטה של ילד)
לאחר כמה דקות אני מוריד לו את הנעלים ואני מגלה קילוף קטן
כנראה שזה מהילד שלי אך לא עלה בדעתי שכזה שימוש פשוט
יעשה את זה ומבחינתי זה מצוין שזה קרה שככה ידעתי להימנע מלקנות את הנעלים האלו
אך השאלה האם אנו צריכים לשלם על הקילוף הזה או לא
בעל החנות אמר שאנחנו נחליט כפי דעתינו
השאלה מה אנו באמת צריכים לעשות?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם הילד לא עשה פעולה חריגה אתם לא צריכים לשלם על הנעל. נעל לא אמורה להתקף משימוש קצר בנעל, והקילוף מהווה הוכחה שהנעל לא איכותית.

בהצלחה.