חיים פרטיים בתוך הבית

שאלה:

שלום,
יש משהו שמאוד קשה שי בזמנים אחרונים
אני בן 23 ומרגיש צורך לשמור איזהו אינטימיות.
אני כותב וזה וחושש שההורים כשאני לא פה מסתכלים בחדר שלי
(כל פעם שמגיע בבית, רואה שנגעו בדברים שלי, ולי זה באמת לא נעים)
האם אפשר לנעול מן קופסאות (שבה מכניס כתבות אישיות) או סתם לסגור דברים
או זה כבר חוסר כיבוד הורים?
האם אני צריך ללמוד להתבטל על זה כך שזה לא יהיה לי מפריע שנוגעים בדברים אינטימיים שלי ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה לגיטימי לגמרי שיהיה לך את הפינה שלך, לא צריך לעשות משהו הפגנתי אבל בהחלט אתה רשאי למעול חלק מהדברים שלך, למה לא, רק תבחן גם את עצמך אם זה בא אצלך מקטע נינוח ובריא או מלחץ וחרדה מיותרת, שאם כן, כדאי לנסות לעבוד על זה כדי שלא יתעצם. פרטיות זה דבר נכון ובריא, חרדה ומופנמות יתר, וחשדנות שאין לה בסיס, זה כבר סוג של כלא שאדם מכניס עצמו לתוכו. ולכן כדאי לדעת להבדיל בין הדברים ולעבוד על חיים שמחים ומשוחררים.

בהצלחה רבה