החזר תשלום מקופ"ח כשהיה שינוי בטיפול

שאלה:

לכבוד הרבנים/הדיינים,

במסגרת טיפולי שיניים של קופ"ח, בן קטן שלי קיבל טיפול אצל רופא שגם שיקר לו (לגבי הפעולות שהוא עומד לבצע) וגם הכאיב לו (בטיפול עצמו), ועקב כך הילד קיבל חרדה מטיפולי שיניים.
במשך תקופה ארוכה לא הצלחנו להכניס אותו לטיפול שיניים, אף שהיה זקוק לכך מאוד.
בסופו של דבר, פניתי לקופה, וביקשתי שיעזרו לנו לצאת מהסבך הזה, אבל בלי שנצטרך לקבל טיפול שיניים בהרדמה כללית, שזה מאוד מרתיע.

חזר אלינו מי שאחראי (מבחינה מינהלית) על טיפולי השיניים בקופה, באמת עם רצון טוב, ודיברנו מה ואיך אפשר לעשות.
ביקשו מאיתנו לבצע צילום שיניים פנורמי ולשלוח להם את התוצאות, כדי להעריך איך לטפל.
על סמך הצילום שהעברנו להם, חזרו אלינו, ואמרו שיש שן אחת שנדרש טיפול שורש, ועוד אחת שהיא גבולית לטיפול שורש.
אותו אחראי הנחה אותנו לגשת לבצע את טיפול השורש אצל רופא פרטי מסוים, שנחשב מומחה בטיפולי שורש בילדים, ואמר שזה מאושר ע"י הקופה, וכי נקבל החזר על הטיפול הפרטי הזה.

הלכנו עם הילד לאותו רופא, שבדק כמובן מחדש את הפה (כפי שמתבצע אצל כל רופא שיניים, שבודק בעצמו), והוא אמר לנו שאכן יש מס' שיניים בהן ניתן לטפל, אולם הוא לא ביצע את טיפול השורש אליו התכוונה הקופה לשלוח אותנו, אלא טיפל בשן אחרת.
אם אני מבין נכון, כנראה הוא ראה שטיפול השורש נדרש בשן שאינה קבועה, שן שעומדת ליפול מתישהו.
אנחנו ההורים איננו אנשי מקצוע, אנחנו לא מבינים בטיפולי שיניים, הנחנו לרופא הפרטי לבצע את הטיפול, ושילמנו לו.
איני יודע לומר כרגע, האם לפני שהתחיל לטפל, הוא פירט או הדגיש לנו, שהוא עומד לבצע טיפול שאינו טיפול שורש.

השאלה שלי היא, האם אני רשאי לבקש מהקופה את מלוא ההחזר עבור הטיפול הזה עליו שילמנו מכספנו, עקב כך שניגשנו לבצע אותו בעקבות הנחיה שלהם ולאחר שאמרו לנו שישלמו לנו עליו, ואף הפנו אותנו לרופא הספציפי הזה,
או שמא היות שבסופו של דבר רופא השיניים לא ביצע את הטיפול אליו התכוונה הקופה (בהיותו מומחה לטיפולי שורש בילדים, כפי שאמר לנו נציג הקופה), אלא ביצע טיפול שניתן אולי היה לבצע במרפאת שיניים של הקופה במסגרת טשטוש (סדציה), אזי אין לי זכות לקבל מהם החזר.

בתודה מראש ובברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

אתה זכאי להחזר מקופ"ח עבור הטיפול של הרופא ששלחו אתכם, למרות שבפועל שהרופא העדיף לטפל בשן אחרת.

בהצלחה.

מקורות:

הקופ"ח בדקו וראו שאתם זכאים לטיפול שיניים אצל רופא מסוים, הקופ"ח לא דורשים הוכחה שהטיפול נעשה דווקא בשן מסוימת, אלא אחרי שהם החליטו לזכות אתכם בטיפול, הם לא מקפידים אם יטפלו בשן זו או אחרת, ואם הרופא העדיף טיפול בשן אחרת, יש להניח שודאי הם מסכימים לכך. והקופ"ח רק נותנים אישור עקרוני לטיפול אצל הרופא וסומכים על חו"ד הרופא שיחליט באיזה שן להעדיף לטפל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרבנים,
    תודה על המענה.
    רק לוודא, אולי לא הדגשתי מספיק – הטיפול שבוצע ע"י הרופא הפרטי בסופו של דבר לא היה טיפול שורש, אלא סתימה רגילה,
    בעוד שהקופ"ח הפנו אותנו אליו (על חשבונם) לצורך טיפול שורש, הם התכוונו שהוא זה שיבצע את טיפול השורש ולא המרפאה של הקופה, בהיותו נחשב למומחה לטיפולי שורש בילדים.

  2. הרופא ראה שיש להעדיף טיפול אחר ולכן יש לסמוך עליו, ועל דעת כן שלחו אותך לרופא שהוא יפעל לפי שיקול דעתו.