תפירה בראש חודש

שאלה:

בתי לומדת בניית פיאות, ובתוך העבודה יש תפירה, (יש לציין שהיא לא שילמה על הקורס, אלא עובדת חנם אצל פאנית וכך לומדת בזמן אמת) האם בלילי ר"ח יש מקום להתיר
בנוסף אני אציין כי בביתי, בר"ח לא עושים שום מלאכה כמו תפירה גיהוץ כיבוס

תשובה:

בערוך השלחן סי' תיז סעי' י כתב שכאשר הדבר כרוך בהפסד ממון לא נהגו להחמיר, אינני יודע עד כמה זה כך אצל בתך, אבל יש לקחת בחשבון קולא זו.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה בפרטי מנהג זה.