תענית ערב ראש חודש

שאלה:

שלום וברכה.
קראתי שמי שצם וקורא כל ספר תהילים בערב ראש חודש. זה תיקון גדול לנשמתו.
אני לא מתעסק בתיקון, ואני יודע שזה כבר מאוחר מידי,
אבל אם לא קיבלתי במנחה שאני מתענה מחר, האם זה מועיל ועולה לי אם אני מתענה או בגלל שלא קיבלתי אז זה כלום ושום דבר?!?

תשובה:

שלום וברכה

כדי שיחשב תענית ולא תענית שעות יש צורך בקבלת תענית במנחה, אבל חשוב לדעת, שכבר הורו לנו חכמי הדור האחרון, שיש להמנע מתעניות וסיגופים, לא זו הדרך! יש להוסיף עוד בלימוד התורה ולהקפיד עוד על שמירת המצוות, זו הדרך הנכונה, לעבוד את ה' בשמחה ובטוב לבב מתוך תחושת קירבה, ולא לעסוק כל הזמן בעבר ובעוונות. הדור חלוש בגוף ובנפש, וזה לא מה שנדרש מאיתנו, הכיוון הוא הפוך, חשיבה חיובית, קירבת אלוקים, ולהתחזק עוד ועוד וזו הכפרה הטובה ביותר על הכל.

בהצלחה רבה מאוד.