מדוע אין בתורה מידות למנורה?

שאלה:

שלום וברכה.
היום בעבודה אמרו ושאלו אותי: שכתוב את המידות של השולחן ושל המזבח.
לעומת זאת, את המידה של המנורה לא רשום. למה?
(לא ידעתי מה לענות)
רציתי לדעת מה הסיבה ?

תשובה:

שלום וברכה

מידות המנורה לא מפורשים בתורה, אמנם בגמרא במנחות אמרו שהמנורה של המקדש היתה י"ח טפחים. על ההסבר מדוע לא נאמרו המידות בתורה ראיתי שני ביאורים בספר אמרי ישע: 1. כיון שהיא נעשתה מאליה ולא היה צורך בציווי על עשייתה, לא היה צורך לומר בה פרטים אלו. 2. כיון שהמנורה מרמזת לתורה, כמו שאמרו הרוצה שיחכים ידרים, נרמז כאן שאין "מידות לתורה" כמו שנאמר על התורה "ארוכה מארץ מידה".

ברכה והצלחה ולילה טוב.