כלי זמר בירושלים כאשר החתן והכלה אינם ירושלמים

שאלה:

האם מותר לשתי משפחות (אחת אשכנזית ואחת בעלי תשובה ספרדים שנוהגים כאשכנזים) שלא גרות בירושלים ועושות חתונה בירושלים, להביא תזמורת לחתונה. או להביא אורגניסט או אפילו כלי זמר אחד כמו כינור, או תקליטן.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בס' אבלות החורבן של רבי יואל שוורץ זצ"ל עמ' 79 [כתב עשרות רבות של ספרי הלכה חשובים ונפטר לפני כחודשיים, יהיו הדברים לעילוי נשמתו הטהורה], כתב שאף שיש שצידדו שהנהגה זו מחייבת רק את תשובי העיר ומי שאינו גר בירושלים מותר להביא כלי זמר, אף שהחתונה בירושלים, מנהג בד"ץ העדה החרדית היה להורות אסיור בדבר בתוך תחומי העיר גם למי שאינו גר בה.

שתזכו להקים בית גדול בעם ישראל.