טעות בחישוב תשלום של פקידה

שאלה:

שכרתי חברה שתעזור לי במיצוי זכויות המגיעות לי בחברת הביטוח בגין אובדן כושר עבודה. הם טעו בחשבון וביקשו לדעתי פחות ממה שמגיע להם אמרתי להם שיש להם טעות וגם שלחתי להם מיילים על זה והם לא טיפלו בזה. שאלתי כעת, כיון שמי שמטפל בזה אלו פקידות ולא הבעלים של החברה, האם אני פטור מלשלם כי סוף סוף הבעלים לא מחל. (זה היה קצת חשבון מורכב לדעת כמה מגיע להם ולכן היה קשה להם לעמוד על זה וגם אני כעת לא יודע כמה מגיע להם עוד).
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

חברה שמעסיקה פקידים, הפקידים הם אחראים על ניהול העסק, וככל שמדובר בפרטים קטנים ולא מהותיים, יש להם סמכות להחליט בדבר. ולכן אם ידוע לך שעשו טעות ואתה לא יודע כמה הטעות ושלחת להם והם לא מטפלים, יש להם סמכות למחול על כך, כיון שמדובר בדבר קטן שאין להם כוח לטפל, ויש להם כוח למחול. ולכן ההודעה שמסרת לפקידים פוטרת אותך מתשלום ואינך צריך מחילה של המנהל.

בהצלחה.