תרומה לאירגון שאינו נוהג כהלכה

שאלה:

שלום רב.אימי חלתה מאד-מונשמת. פניתי לארגון חרדי. המליץ לי מס' התחייבויות לרפואתה. אחד מהם תרומה של 1800 שח לארגון. תרמתי. בקשו לבצע את ההתחייבויות ואח"כ הרב יברך את אימי. הרב ברך. לאחר כחודש הואיל ואימי הייתה בוכה הרבה ביקשתי שהרב יברך אותה בוידאו כדי לעודד את נפשה השבורה. אמרו שצריך לשלם עוד 1000 שח.
לאחר תחנוניי לא נאותו לברכה בוידאו על מנת להראות לאימי כיוון שמאד מאמינה ברב הזה. אך לא הסכימו. לאחר 3 חודשים החלטתי לבטל את התשלומים לארגון עקב סרובם כאמור. פניתי אליהם ביקשו שאשלח מכתב
על ביטול. כיום לאחר 8 חודשים אני רואה שממשיכים לגבות ממני תשלום
למרות הודעתי על הפסקת התשלומים. פניתי אליהם אמרו שמהיום יפסיקו אך את התשלומים ששולמו לא יחזירו לי.
שאלתי:
1) האם אני מחוייבת להמשיך את התשלומים
2) כיצד עליי לפעול
3) האם הם מבצעים גזל
4) האם אני מחוייבת כדין נדר, כיוון שלא ידוע לי כיצד עליי להתנהג
אך עפ"י מעשיהם המדובר במעשים אשר אינם מתאימים לארגון המחזיר
בתשובה את הציבור , ואין מעשיהם מכובדים.
5) האם כיוון שהרב ברך את אימי ללא ציבור האם אני מחוייבת לו לתשלום?
6) האם אני זכאית לקבל את כספי ?
תבורכו מן השמים.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע במי מדובר, אבל ממה שאת מתארת נשמע שיש כאן סוג של מקח טעות, התכוונת לתרום לאירגון של אנשים צדיקים וההתנהגות שאת מתארת מזעזעת, להתנות ברכה בכסף, ועוד ברכה בעוד כסף, וכסף גדול, זה מזעזע, לא שמעתי דבר כזה מעולם… ולכן לפי דעתי אין לתת להם את הכסף.יחד עם זאת לגבי ה1800 ש"ח שנתת בלי קשר לכאורה להתניית ברכה, אלא לשם סגולה, תתני אולי בתשלומים לצדקה למקום אחר שנאמן עלייך, כמו קופת העיר בני ברק, או עזר מציון, או כאן באתצר לכולל דיינות של נתיבות חיים, או כל מקום אחר שנאמן עלייך.

בשורות טובות ורפואה שלמה.

רק לזכור לומר לאמא שרבני אתר דין מתפללים לרפואתה ומברכים אותה בבריאות טובה חיים טובים וארוכים ורק נחת ושמחה.