מוטב יהיו שוגגים..

שאלה:

שלום רב
האם זה נכון להוכיח יהודי חילוני כשברור שהוא לא ישמור תורה ומצוות ?

תשובה:

שלום וברכה

ידועים דברי חכמים שכשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע, ולכן אם אין כל סבירות שאותו אדם יתייחס אליך, הוא לא שם, הוא יודע שאתה דתי והדת אוסרת, וזה בכלל לא נושא מבחינתו ואינו נכנס איתך לדיון רציחני על הנושא הזה מה אמת ומה שקר וכו', אז באמת אין טעם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מצד אחד הרי ידוע שלא אומרים מוטב יהיו שוגגים באיסורי דאורייתא וחייב להוכיחו עד שיכהו או יכלימהו. וכן כשמידת הדין קטרגה וטענה אם לפניך גלוי וידוע לפניהם מי הוי גלוי וידוע? משמע שאנחנו צריכים לחשוש שאולי התוכחה שלי יגרום לו להגיע לסמינר ולבדוק.

  2. הכוונה שיכה מתוך תיסכול, שיתמודד עם הדברים שלך, היום אפילו לא ירביצו לך, רק יסתכל עליך במבט של מה נפל עליך היום… הם כל כך רחוקים..