חופשת מחלה לילד

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
אתמול בערב בעלי התגלה בבדיקה ביתית חולה קורונה. מקודם עשינו כולנו ובת אחת ( בת שנה וחודש)גם רואים 2 פסים ברורים והשניה זה גבולי(בת 7).
מצד אחד עד שלא אעשה בדיקה מפוקחת חוששת להשאיר עם בעלי שגם הוא חולה קורונה במידה וזה לא באמת קורונה וישנה אולי טעות לפחות אצל הגדולה יותר שהפס השני היה מאוד בהיר ומצד שני חוששת כל הזמן מגזל גם לגבי חופשות מחלה. האם יכולה לקחת חופשת מחלת ילד ללא חשש למרות שבעלי נמצא בבית והוא כן יכול לטפל בהן אבל אני פשוט מעדיפה לעשות בדיקה מפוקחת או לפחות עוד בדיקה יותר מאוחר ואז אם לשתיהן יש קורונה בודאות למרות שלקטנה היו 2 פסים ברורים אבל לגדולה פס כהה ועוד פס בהיר מאוד אז כנראה הייתי משאירה עם בעלי.
יכולה לקחת חופשת מחלת ילד ללא חשש עד שדברים יתבהרו ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש לך ילד חולה בבית ואת חוששת שבעלך ישמור על הילדים עד שהדברים יתבררו מותר לך לקחת חופשת מחלת ילד, ולברר את מצב בריאותו של הילד.

בהצלחה ורפו"ש.