עובד שקנה רכב חשמלי ומקבל מהעבודה הוצאות דלק

שאלה:

שלום לרב, יש לי שאלה:
אני עובד בארגון גדול עם הרבה עובדים ומשלמים לכולם כסף על הדלק לפי המרחק ממקום העבודה
ואני גר רחוק יחסית ומחזירים לי בהתאם, אם אני ארכוש רכב חשמלי שאין שם הוצאות דלק כלל
יהיה מותר או אסור לקחת את הכסף על הדלק ?
(וכל זה כמובן אחרי שאני מעדכן אותם והם מוכנים להמשיך לשלם לי למרות שאני לא מוציא כסף לדלק)
תודה רבה מראש לרב!

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקבל כסף לדלק למרות שהחלפת לרכב חשמלי.

בהצלחה.

מקורות:

עובד שזכאי בחוזה עבודה להוצאות דלק של הרכב מותר לו להחליף לרכב חשמלי ולקבל כסף של דלק, ודינו שווה לעובד שהולך ברגל או מגיע בחינם שמותר לו לקחת הוצאות של הרכב כמבואר בעלון המשפט גיליון מספר 29. ולכן אם גרם לחסוך בהוצאות מותר לו לקחת את הרווחים לעצמו. במקרה הנ"ל שהעובד מודיע למעסיק שרכב רכב חשמלי והמעסיק ממשיך לשלם לו הוצאות של דלק ודאי וודאי שמותר לקחת את הכסף.