איך מועיל היתר עסקא במשכנתא

שאלה:

שלום רציתי לשאול איך מועיל היתר עסקא במשכנתא
הרי אם זה נחשב עסקא לכאורה הבנק צריך לפעמים להפסיד
שהרי פעמים שלא מצליחים בעסק וכגון שאדם קנה דירה שמחירה ירד
הוא הפסיד ומה הבנק ?

תשובה:

שלום וברכה,

בכל עסקה אם המתעסק [הלווה] הפסיד ההפסד חל גם על הנותן המעות. ואם יש רווחים גבוהים צריך לתת חצי/שליש מהרווחים. אלא שההיתר עסקה בנוי שלא נאמן על הפסדים אלא אם כן ישבע על כך, ויש תנאי בהיתר עסקה שבמקום להישבע על הרווחים והפסדים ישלם סכום קבוע כתחליף לשבועה, ולכן אם היה הפסדים, במקום להישבע ולהיפטר הוא משלם סכום התפשרות על השבועה.

בהצלחה.

מקורות:

תלמד את הנוסח של ההיתר עסקה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה יפה. היו מקרים שהייתה נפילה בנדל"ן או משקיעים במניות שכולם יודעים שאותם מניות ירדו מה שייך להשביע, ואם כן מה יועיל לזה היתר עסקה. כדי להתגבר על בעיה זו כותבים בהיתר עסקה שהמלווה שותף בכל העסקים שיש לו ולא רק בעסקה פלונית, ולכן גם אם יודעים שעסקה זו נפלה, שמא יש לו עסקים אחרים שבהם הרוויח, וממילא לא נפטר משבועה, ולכן יכול לשלם ריבית כפדיון השבועה.