שמן שטוגנו בו דגים

שאלה:

שלום רב!
האם מותר להשתמש בשמן שטוגנו בו דגים מצופים בבלילה, לציפוי עוף בתנור?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ודאי אין להשתמש, אפילו מזלג שהשתמשו בו לדג נהגו להמנע מלהשתמש בו לבשר בלא רחיצה ביניהם. הדג מפריש לשמן מטעמו ומשומנו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כאשר דג ובשר התבשלו יחד נחלקו בזה הדעות: בפת"ש יו"ד קטז ג כתב להגעיל את הכלי, ואילו בכף החיים שם ס"ק יג כתב שדי להשהותו 24 שעות ללא שימוש. כאן אין ממשות ממש, אלא יותר נתינת טעם בשמן, אז לכתחילה ודאי זה אסור וכאמור, אבל נראה יש להקל בהשהייה 24 שעות ולא צריך הגעלה.