דין המזלג שהופכים בו את הכבד בעת הצלייה

שאלה:

שלום וברכה
אם אני מכין על המנגל בשר שלא נמלח – האם יש בעיה ש'מזלג' (שהופכים איתו את הבשר תדיר) יאסר, שהרי דם חם זב מהבשר, ואז המזלג טרף? (לספרדים)

תשובה:

לבני ספרד המזלג אינו נאסר, ראה שו"ע יו"ד סי' עו סעי' ד ובכף החיים שם ס"ק לז, ואילו לבני אשכנז הוא נאסר ויש ללבנו באש. אולם ראה בבן איש חי פ' קדושים סעיף ו שאף לבני ספרד יש להזהר בזה לכתחילה, בעל נפש יחמיר ותבוא עליו הברכה.

שבת שלום.