בדיקת סולת מחרקים

שאלה:

הבנתי שאי אפשר לנקות סולת עם נפה וצריך לבדוק ידני
בחדר אוכל כשזה כמויות גדולות זה בעיה לאכול? לא שאלתי איך הם מנקים את הסולת אבל לא נראה שמנקים את זה בצורה ידנית.

תשובה:

שלום רב

סולת שמאוחסנת היטב בשקית ניילון אטומה בדרך כלל היא נקיה. רק צריך לבדוק שלא נוצרו בה קורים הדומים לקורי עכביש, וזה לא בעיה בכמויות גדולות.  כמו כן כדאי לשטוח אותה על משטח לבן ולעיין אם ישנם חרקים, ככל שזה מתאפשר. אפשרות נוספת, לסננה בנפת קמח רגילה [כלומר בעלת חורים עבים יותר מנפת משי המיועדת לניפוי קמח לשומרי מצוות], ולראות אם אין בה חרקים כנ”ל. בכלל מוצרים כאלו כדאי לקנות מחברה טובה, בחנות שיש בה תחלופה גבוהה, ולאחסן במקרר.

לכן, אינני יודע מה המטבח ממנו אתה אוכל, אבל יש אפשרויות לבדיקה המחוייבת בסולת גם בכמות גדולה ובלא הרבה טורח.

מקורות:

ספר הכשרות עמ’ שמו.