בגדים חדשים בשנת האבל

שאלה:

שלום לכבוד הרב האם מותר לחדש בגדים בשנת האבל שנקנו לפני פטירת אבי ז"ל. ומה הדין לגבי קניית בגדים רהיטים ונעליים חדשים בשנת האבל

תשובה:

שלום וברכה

אין משמעות לזמן קניית הבגדים, עצם חידוש הבגדים בשנה זו הוא זה האסור.

קניית רהיטים ונעליים מותרת בשנה זו.

למנהג האשכנזים שנוהגים שלא ללבוש בגדים חדש כל י"ב חודש כמובא ברמ"א בסי' שפט, יש לאסור כל השנה למעט בגדי זיעה וכדומה, או לחילופין בשעת הדחק שיש צורך גדול, למצוא מישהו שילבש את הבגד החדש 3 ימים לפני לבישת האבל. אין זמן מוגדר לשיעור הלבישה, אבל שתהיה כזו שמאבדת את הברק של חידוש הבגד… למנהג הספרדים, כתב בילקוט יוסף אבלות פרק יז, שלא החמירו בבגדים חדשים לאחר שלושים יום אלא אם כן הם לבנים, אבל בשאר צבעים נהגו להקל.

נעליים נחשבים בגד שאינו חשוב ומותר ללובשו לאחר שלושים יום מהפטירה בלא שאחר ילבשנו קודם, יתכן שכך הוא גם לגבי מכנסים ליום חול. ראה ס' קיצור דברי סופרים פרק לז.