לפני עיור באפליקציית חניה

שאלה:

אני מפתח אפליקצית חיפוש חניה עבור אדם מסוים . אחת השאלות למשתמשים שם , באיזה ימים החניה שלך פנויה.(ובימים הללו יופנו אליו מחפשי חניה) נתתי רק אפשרות של ראשון עד שישי. עכשיו הלקוח מבקש שאוסיף גם שבת באפשרויות. האם מותר לי? לא בהכרח שאנשים ישתמשו גם בשבת אבל אני בעצם פותח להם את האפשרות.

תשובה:

שלום וברכה

הרגש באמת מתקומם כנגד הבקשה הזו! זה נכון! אבל מצד האיסור אינני רואה כאן איסור. ראשית מדובר בסיוע מאוד עקיף, שנית, לא בהכרח שהסיוע הזה גורם לחילול שבת, אדרבה, אולי הוא גורם למיעוט חילול שבת, חיפוש חניה זה עוד ועוד לחיצות דוושה, אז כמובן, זה מנוגד לכל רגש יהודי, אבל אין בכך איסור ככל שזו הדרישה.