להעתיק במבחנים של מוסד גדול

שאלה:

רציתי לדעת האם במבחן מוסדי (מכללה) מותר להיעזר בדף שלמדתי וסיכמתי מראש ובעצם אני צריכה להסיק את התשובה מתוך הסיכום (ולא להעתיק תשובה) כשלפי הכללים בעצם אסור להכניס חומר עזר, אך אין גניבת דעת מול מורה אלא זה המוסד עצמו. לא כמו כיתה שתלמידה מול מורה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

ערכית מבחן שלא לפי הכללים של המוסד יש בזה גנבת דעת מול המוסד, ואם מדובר במבחן שקובע לקבלת תעודה, יש בדבר זה משום גנבת דעת של הלקוחות שמציג ללקוחות תעודה שלא התקבלה כדין.

בהצלחה.

מקורות:

כך דעתו של הגר"מ פינשטיין בשו"ת אגרות משה.