עמידה לזקן/ת"ח

שאלה:

במידה ואני מגיע לבית כנסת לשחרית ויושב ומתחיל להוציא תפילין מהתיק ובדיוק נכנס זקן/ת"ח ובא ועומד ב4 אמותי,אני צריך לעמוד ולחכות עד שהוא ישב או יצא מ4 אמותי -ורק אז אוכל לשבת ולהניח תפילין?(כי זה יגרום סביר להניח שאני אתחיל קורבנות באיחור..כי אני אחכה עד שהוא ישב)

תשובה:

אכן חובה לקום לפניו כל עוד הוא בד' אמותיך כמבואר ביורה דעה סימן רמד, זה לא אמור לעכב כל כך… מדובר בכמה שניות עד שהוא הולך…

בהצלחה

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. תודה
    הרב במידה ועוד לא התחלתי להניח את התפילין והוא עומד לידי,מה הזמן שצריך לחכות כדי להסיק שהוא קבע את מקומו כעומד -ולכן ניתן לשבת?

  2. תודה הרב, אבל הכוונה אם אני מציץ עליו ורואה שהוא עומד והוא מתכוון לשבת(אבל אני לא בטוח שהוא מתכוון לשבת ב100%) -כמה זמן עלי להמתין (10 שניות,חצי דקה,דקה) על מנת שהגיע למסקנה שהוא קבע את מקומו כעומד ואז אני יוכל לשבת?(מחילה אולי ענית לי אבל לא הבנתי..)

  3. השאלה שלך נובעת מסוג של לחץ, לא צריך להיות בלחץ, העפת בו מבט נראה לך שהוא נשאר זה מספיק, ואם טעית זה לא עוון.