עלים של עץ – קדושת שביעית

שאלה:

שלום.
האם שייך קדושת שביעית בעלים של עץ פרי?
במידה ואני רוצה להכין חליטה מעלים של גויאבה לתינוק, התה בגדר קדושת שביעית?

תשובה:

אין בעלים קדושת שביעית כיון שאינם מיועדים למאכל אדם או בהמה. בחזון איש סי' ז ס"ק כ כותב גם על הפרי עצמו, שרק מזמן נפילת הפרח שנהיה פרי בוסר, חלה עליו קדושת שביעית. חריג בענין זה עלי גפנים שיש להם קדושת שביעית, יש אומרים בגלל שמיועדים למאכל אדם ויש אומרים שהם מיועדים למאכל בהמה, ראה חזון איש סי' יד ס"ק ט שנקט שהם ראויים למאכל אדם, וכדבריו מצינו במאירי סוכה מ א, אמנם ברש"י בסוכה שם נראה שזה נחשב מאכל בהמה.

ככל שנותנים לתינוק יש לברר מבחינת בריאות אם זה מומלץ.

ברכה והצלחה ורוב נחת.